Alt til/om Kennel

Kunne du tænke dig at få oprettet kennel, og på den måde nemmere kunne følge dine hvalpe?
Man behøver ikke have flere tæver for at kunne have kennel, en enkelt tæve, kan godt være kennel. Vi har også enkelte der har kennel med hanhunde. Så muligheden for kennel er tilstede også her.

Som kennel har man flere fordele. Du får rabat på stambøger, så alene det kan være en fordel. Som kennel kan man også "nøjes" med at betale 50 kr. for at få stempel når en hund opnår championtitel, her behøver man altså ikke sende ind, modtage diplomet, men kan nøjes med at aflevere championatansøgning og certifikater, samt betale, så er det i orden.

Ansøgning om kennelmærke - tryk her

Ansøgningen udfyldes af dig selv, medbringes til dyrlæge, som skal stemple og underskrive, og sendes derefter til Gitte Nielsen, Vestervang 21. 6240 Løgumkloster eller på
gitte-aina@bbsyd.dk

Tilladelse om Erhvervsmæssig opdræt af hunde: Skal jeg have det?? Måske skal du.. Som ejer af 3 eller flere avlstæver, eller 3 eller flere kuld hvalpe pr. år, så  skal du søge tilladelsen hos Fødevareministeriet.

Når man søger dette, så kommer de ud og ser stedet an, der er en række krav der skal være i orden. Der er dog forskel på om du har 3 tæver der bor og lever sammen med dig og familen i stuen, soveværelse, osv - eller om du har hundene i en stald - eller tilbygning med løbegårde osv.

Man skal med denne ansøgning i hus, også have fast tilsyn med dyrlæge - 2-4 gange årligt skal dyrlæge komme og tjekke dine dyr samt din kennel - ansøgningsskema til Erhvervsmæssig tilladelse til opdræt af hunde kan hentes ved at trykke her

Hundeholderuddannelse: skal jeg have den uddannelse? Som udgangspunkt er det kun hvis du har 3 eller flere avlstæver, eller 3 eller flere kuld hvalpe du skal have uddannelsen. Vi vil dog til enhver tid anbefale at såfremt du vil have et eller flere kuld hvalpe, så vil det være dig en god invistering, specielt på viden, at tage uddannelsen.

DDH afholder ca. 1 gang årligt et hold med HHU. Næste gang er planlagt til at skulle være i marts og april 2019.

Prisen er 3500 kr. pr. person som medlem. eller 4000 kr. for ikke medlemmer. DDH er via Fødevareministeriet, godkendt til at afholde uddannelsen. Det foregår igen i Spejderhytten Thurøbund Spejderhytte, i Svendborg. Et superlækkert sted, flot natur, og der indgår i prisen, fuldforplejning. Mulighed for overnatning (kan tilkøbes for 200 kr. pr. person - for begge weekender).

Uddannelsen består af 32 klokketimers undervisning. Der er mange forskellige faggrupper ind over undervisningen, alt lige fra : Dyrlæger, Veterinærsygeplejesker, Jurister, Kiropraktor (til dyr) og flere andre faggrupper.

Stambogsføring:

hvordan gør jeg det?

Det er egentlig ikke så svært, selvom der de første gange er mange ting at huske på.

Hvilke ting skal jeg sende med ind når hvalpene skal have deres stambøger?
Kopi af forældrenes stambøger.

Sundhedsundersøgelser for den pågældene race

Bevis for præmiering ( 1 præmiering er nok. Minimumskrav er 1 x certifikat, opnået efter hunden er
blevet  1 år gammel. Såfremt der er opnået titler, skal enten kopi af resultatbog, eller kopi af titlerne
sendes med

Parringsattest (husk både tæve og hanhundens ejer skal skrive under)

Hvalperegistreringsattest - skulle du have solgt nogen af hvalpene, så skriv ejers navn og adr. på, for
så slipper du for at sende stambogen ind når du har fået købers underskrift. Dette er DIT ansvar,
sendes stambogen ikke ind til ejerskifte, så vil hunden stå i dit navn i vores system, og vil IKKE kunne
modtage evt. præmieringer i de forskellige konkurrencer der er på udstillingerne.

Hvor er de blanketter jeg skal bruge?

For at gøre det nemmest muligt, har vi valgt at sætte dem alle her. Du kan nemt klikke på hver blanket, downloade den, og skrive direkte ind i formularen, så det hele står så tydeligt som muligt, og der undgåes fejl pga. skrift.

Det er meget vigtigt du sørger for at stambøger og andre dokumenter du scanner ind, er af meget god og tydelig kvalitet, så det er nemt at se/læse, når vores stambogsfører skal lave stambøger til dig.

Parringsattest -         tryk her

Hvalperegistrering - tryk her