• ddhdanmark

OBS !!! Vedr. DRU DNA TEST

DNA test.

Som mange ved så fik DDH en oplysning i juni måned 2017 om at der skulle være lavet Fransk Bulldog hvalpe i DRU med en forkert far.

Kuldet er født 8/1 2015

DDH kontaktede DRU efterfølgende for at høre om der kunne være noget om det, svaret var NEJ. DDH besluttede sig så for at ville betale den DNA test der skulle til for at få det be eller afkræftet. Vi skulle finde 4 hvalpe som var spredt over hele landet.

1 tæve bor hos Formanden i DRU og har lavet hvalpe i DRU

1 tæve bor hos privat og har fået hvalpe i DRU

1 tæve bor på Sjælland og vi har ikke fundet den.

1 han bor i Jylland og har ikke fået sin stambog fra DRU.

Moren til kuldet er insemineret af opdrætter og 10 dage efter er den kørt til ny hanhund på Sjælland og parret der. Tæven bliver kørt til Jylland for at føde hos en fremmed og ikke hos opdrætter.

2 af Hvalpene bliver afhentet af formanden for DRU da de er 8 uger samt en hvalp bliver afhændet da opdrætter skylder fødestedet penge, den sidste hvalp bliver hentet af en der skal transportere den til Sjælland for opdrætter.

D. 24/9 2017 får DDH en mail fra Formanden i DRU om at moren er død så der kan ikke laves en fyldestgørende DNA.

MEN moren er ikke død på dette tidspunkt men bliver først aflivet d. 25/10 2017, hvilket vi har dokumentation på.

DDH vælger at gå videre med sagen og finder de 2 af hvalpene som der bliver taget test på samt den hanhund som ikke står registreret som far.

DDH stiller sig undrende overfor mange ting omkring DRU og den forretningsgang der er derovre.

  1. Formanden sælger Pomeranian til trods for at hun ikke står som opdrætter af denne race, dog kan det være at hvalpene er ”opdrættet” af den førnævnte opdrætter og ”bare” sælges fra Formandens adresse.

  2. Pomeranian hvalpe som ligner Pomeranian / Chihuahua blandinger solgt fra Formanden i DRU. (hvilket vi ikke har bevis for at de er men billeder siger meget).

  3. Formanden har parret privat`s Chihuahua tæve og der kommer hvalpe ud som ligner Pomeranian / Chihuahua blandinger og de bliver dømt ned på udstilling af netop samme årsag. (Hvilket vi ikke har bevis for men billeder og dommers udsagn siger meget)

  4. DRU laver racen Altdeutscher Schæferhund om til almindelig Schæfer da racen ikke er godkendt i FCI og derfor kan DRU ikke have kennelen registreret i DRU.

  5. Hvis DRU virkelig kun ville have FCI registrerede hunde på deres udstillinger kan det undre os at de vælger at acceptere OEB på deres udstilling til hundenes dag i 2017 på Valdemar Slot.

DDH har så nu bevis for at den far som står registreret på det kuld i hvert fald IKKE er far til de 2 af hvalpene og vi har fra dags dato valgt ikke at stole på DRU´s stamtavler og udsagn fra Formanden. Der var mulighed for at vi kunne få testet hvalpen der bor på Formanden I DRU´s adresse men de ville ikke bruge vores dyrlæge og derfor valgte vi at tage de 2 andre i kuldet.

DDH vil derfor ikke acceptere stambøger fra følgende Kenneler fremadrettet;

Kennel Amazing ved Britta Hatar/Sørensen som står som opdrætter af de Franske Bulldog

Kennel Be my Dream ved Helle Øllgaard som hævder at tæven er død før tid.

Den nedenstående kennel sætter vi på standby så længe der ikke er lavet DNA på hvalpen.

Kennel Awesom Bull`s ved Jimmi Lauersen som har lavet hvalpe på en af de hvalpe fra kuldet.

DDH håber at DRU vil være sit ansvar voksent og få testet de sidste 2 hvalpe i kuldet, samt få lavet de stambøger om der er fejl i på DRU´s regning.

Men hvordan de vil kunne lave stambøger efter en blå hanhund vil tiden jo vise når nu DRU ikke accepterer andet end FCI farver.

Dette er gældende fra d. 6/11 2014 hvor tæven er parret.

Det er helt uacceptabelt at man bevidst laver dokumentfalsk og lader både hunde og nye ejere stå i en situation hvor de risikerer at parre deres hunde og lave evt. indavl eller/og sygdom.

Det ville have været meget nemmere at få lavet en DNA test så man var sikker.

Desværre vil der være uskyldige mennesker der ejer en hund fra en af ovennævnte kenneler som ryger ind under dette og det beklager vi i DDH og dersom man ønsker at benytte nogle af disse hunde i avl i DDH skal der foreligge DNA test på forældrene inden parring.

Hvalpe lavet i mellem 6/11 2014 og d.8/3 2018 vil det være gældende for.

Fra d. 9/3 2018 vil der ikke længere blive accepteret hunde fra disse kenneler i DDH til avl.

DDH vil ikke være skraldespand for skruppelløse hundehandlere.

DDH forbeholder sig retten til at kunne kræve DNA på alle hunde der er stambogsført i DRU inden avl i DDH.

På bestyrelsens vegne

Linda Hollænder

3,480 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommende Udstillinger

OBS. Vi har fået et sted til i Jylland og dommer er skaffet så nu bliver det 4 steder i landet (Nøj det blir så godt) Er i friske Når nu at der er åbnet op for 25 personer udendørs så er vi jo nød ti