top of page

Sådan foregår en udstilling i DDH

Det er altid spændende og forvirrende at komme på en udstilling første gang.
Hvad skal man gøre, hvornår skal gøre det ?
Hvad må jeg - hvad SKAL jeg???
På denne side vil vi fortælle lidt om hvad der sker på sådan en dag..


Dagen forløber som oftest sådan her:
Kl. 8.00 - dørene åbnes
8.30-9.30 tilmelding starter. (eftertilmeldinger laves)

10.00 - 13.00 Bedømmelser

13.00-13.30 Frokost

13.30 - Barn/Junior og hund starter

14.00 - bedømmelser fortsætter (evt. med dobbeltbedømmelser såfremt det er dobbelt udstilling.
15.00 BIS konkurrencerne skulle gerne være igang.
16.00 Vi skulle gerne være færdige medmindre det er dobbelt udstilling.

For alle hunde gælder det at vaccinationer skal være i orden for at kunne være på
udstillingsområdet. Dvs. at hunden skal vaccineres som 8 uger + 12 uger samt 1 år  og 2 år derefter er det nok med at vaccinere hvert 3. år.

Vi starter med tilmeldingsformularen der ligger på vores hjemmeside. Når du har udfyldt den, gør du tingene meget nemmere for os. Så ved vi nemlig helt præcist hvem der kommer, hvor mange der kommer, og hvilke racer der er tilmeldt på dagen. Du kan hjælpe os rigtig meget ved at sørge for at fortilmelde dig til udstillingen.

Har du nu IKKE fået gjort det, så kan du på de fleste af vores udstillinger tilmelde på dagen i hallen. Du kan godt udstille ved os,  selvom du ikke er medlem af klubben. Prisen er dog lidt højere så.

Du skal så udfylde en seddel med de forskellige oplysninger vi skal bruge. Derefter får du udleveret de papirer du skal bruge i ringen. Du får bl.a. et nummerskilt der skal bæres på venstre side af kroppen, typisk på armen eller på brystet. Samme side har du hunden på når du går i ringene. På den måde ses både hund og nummer optimalt af dommeren.

Når klokken bliver ca. 10.00 hænger vi lister op i ringene, så dem der ikke har tilmeldt på forhånd, eller som ikke har haft adgang til vores Facebookgruppe kan se hvornår de skal holde sig klar, samt i hvilken ring de skal ind i.

Når det er din tur er det vigtigt at du er klar. Der råbes højst op efter et startnummer 3 gange - kommer man ikke, er pengene spildt .
Din hund skal så vises for dommeren. Typisk skal man gå 1 runde sammen med de andre hunde i ringen. Når runden er gået, skal hver enkelt hund bedømmes. For de små racer under 45 cm er det som oftest på bordet dette sker. For de store racer over 45 cm er det stående foran dommerens bord. Efter dommeren har set og mærket på hunden, skal han/hun skrive kritikken. (Dette gøres evt. af en ringsekretær). Dommeren vurderes din hunds præmiering ud fra racens standard, og naturligvis egne observationer der er gjort. Der kan højst gives et certifikat i hver runde (medmindre det er international udstilling og hundene står i åben klasse, her kan dommeren give 2 såfremt der er 2 værdige vindere).
Fra åben klasse og inden klassen Senior starter (senior er IKKE med i afgørelsen da de klasser over dette trin har egen BIS runde) skal der findes 1 BIR og 1 BIM. Den hund der fra åben klasse of op til senior, opnår BIR bånd, skal sidst på dagen deltage i BEST IN SHOW.

Når du står i ringen er det vigtigt at du har fokus på din hund, lad være med at stå og snakke med folk udenfor ringen. Det er en skønhedskonkurrence, og det gælder om at vise din hund fra den bedste side. Kontakt mellem hund og ejer ser dommeren hele tiden, også når du tror han/hun har fokus på de andre hunde i ringen.. Mange udstillere er ligeglade om hunden sidder ned under bedømmelsen - det er dommeren IKKE..Du må gerne have godbidder med i ringen, men du må IKKE give hunden godbidderne. Skulle din hund gå hen og tisse eller have afføring, vil dommeren kunne lave en KIB på hunden. (kan ikke bedømmes)..
 

På de udstillinger hvor der er mulighed for DOBBELT udstilling, vil man kunne gå i anden bedømmelse så snart dommerne er færdige med alle første bedømmelser. For at få udleveret kritik nr. to skal du op på "kontoret" og aflevere din første kritik. Her får du så stempel/pokal/roset alt efter dagens mulighed, får første kritik samt den nye kritik med også.
 

Når alle er bedømt, gøres der klar til BEST IN SHOW. Rækkefølgen af BIS runderne er som oftest således:

BIS Baby
BIS Hvalp
BIS Unghund

BIS Super Unghund

Bedste Senior
Bedste Veteran

Bedste Koppel

Bedste Kastrat

Bedste Avl

Bedste Opdræt

Samt selve HovedBISSEN - BEST IN SHOW til aller sidst.

Evt. Ekstra BIS runder for specifikke racer/grupper afholdes til sidst, og er noget der skal søges om at få lov til.

bottom of page