top of page
DDH-LOGO.jpg
kennele.jpg
DDH-LOGO.jpg

Hvad skal der til for at oprette Kennel i DDH?

Der skal det til, at DU vil gøre det rette for dig og for dine hunde, og gøre det muligt at følge dine hvalpe. Hvad der er bedst for dig og dine hunde, er kun dig der kan fortælle. Du skal betale for oprettelsen (sende kvittering afsted sammen med ansøgningen, og sende det til DDH).

Kennelmærke ansøgning kan findes her

Når du så har printet den ud, og udfyldt det du kan, skal du have dyrlægen til at udfylde det sidste. Nogle dyrlæger vil gerne ud og se dine forhold, andre godkender din ansøgning blot ved at du kommer med dine hunde i klinikken.
Det vigtigste er at dyrlægen kender dine dyr, og kan stå inde for at de er sunde og raske.

Man behøver ikke have mange hunde for at have kennel, en hund kan sagtens udgøre din kennel. Du behøver heller ikke få hvalpe hvert år, eller flere gange årligt. Det er helt op til dig og din samvittighed. Vi har et par enkelte kenneler hvor der KUN er hanhunde i kennelen. Så hvis du selv har lyst til at kunne finde dine hunde fremover via deres stambogsnavn, kan Kennelnavn måske være af interesse for dig.

Erhvervsmæssig tilladelse til opdræt af hunde:

Har du tre avlstæver eller flere, eller laver du tre kuld hvalpe eller flere pr. år. så er det et krav at du skal have Hundeholderuddannelsen.
Hvis du har 3 eller flere avlstæver, samt 3 eller flere kuld hvalpe pr. år. skal du også være registreret hos Fødevareministeriet, som Erhvervsmæssig opdræt af hunde. Du skrives derefter ind på deres hjemmeside som godkendte Kenneler.
Skema til ansøgning om Erhvervsmæssig opdræt af hunde kan finde her
Når man opretter sig via Fødevarestyrelsen, skal man være obs. på at der skal tilknyttes dyrlæge x antal gange årligt.

:
Hundeholderuddannelse:

DDH afholder uddannelsen ca. 1 gang årligt. (Se andet sted på siden).Her står der langt mere specificeret om hvad HHU er hvornår, priser og hvad man ellers kan forestille sig af spørgsmål der kan være omkring uddannelse.

Kennelprotokol :

Du skal lave Protokol over hver enkelt hund. Det er både de hunde du har i avl, og de hunde der IKKE er med i dit avl der skal føres protokol over. Du kan finde forslag til Protokol til udfyldelse her.
 

Disse kan findes her

Skema hunde udenfor avl

Skema hvalpe ikke i avl

Skema hunde i avl

Skema - Stamdata
 

Du må gerne selv lave en protokol, så længe følgende oplysninger kan findes på den: hundens navn, ejer, stambogsnr., chipnr., parringer /fødsler, samt attester/ dokumentation ift avlsrestriktioner, du kan med fordel skrive udstillingsdatoer, evt. udstationeringsperioder (eller perioder hvor hunden er ude til parring), med i protokollen, for så kan du til enhver tid dokumentere hvor hunden har været, samt føre oversigt over hvornår den har været med på udstilling. Hvid du finder andre ting du mener er vigtige at få med ind i dokumentet, så sæt dem gerne ind.

Det er vigtigt at man sørger for at opdatere sine protokoller hele tiden, da de skal forevises på forlangende af Fødevarestyrelsens krontrolanter når de kommer.

Ansøgning om stambøger:

For at gøre det nemmest for både dig og vores stambogsfører, bedes du tjekke efter om du har ALLE nødvendige dokumenter til brug for stambogsføring af dine hvalpe. Penge skal være sendt til DDHs konto samtidig med ansøgningen om stambøger.
 

Der skal bruges følgende dokumenter for at få lavet stambøger på hvalpe. :
 

Kopi af begge forældres stambøger (medmindre de har været brugt i DDH før)
 

Kopi af præmiering (der må gerne sendes enten kopi af seneste kritik der opfylder kravet, eller evt. resultatbog
med.) Alle kan købe resultatbog, og indføre alle præmieringer ind i denne.

 

Parringsattest - husk underskrift fra både han og tæves ejere. Også selvom du ejer begge to.
 

Hvalpeoplysningsattest - udfyld gerne nye ejeres navne såfremt hvalpene er solgt ved stambogsføring.
 

De relevante sundhedsmæssige attester - de kan hentes herunder
 

Patella
HD/AD

Øjenattest
Hjerteattest

   

Der kan som Kennel indsendes på mail, dog skal alle Attester sendes til Stambogsfører,
da de skal opbevares af DDH.

Prisliste kan ses under menu fanen DDH - og menu punktet Priser.

 

dfgdf444445.jpg
bottom of page